PÀGINA D'INICI‎ > ‎QUÈ FEM?‎ > ‎ÀREES‎ > ‎Ciències socials‎ > ‎

Conferència inaugural Curs 2014-15

22 de juny 2015, 11:10 publicada per Comissió TAC   [ actualitzat el 26 de juny 2015, 5:47 ]

El passat divendres 26 de setembre, va tenir lloc a l’Institut una conferència sobre La Guerra de Successió en motiu del Tricentenari, a càrrec de l’historiador de Manlleu, Joaquim Albareda, catedràtic d’Història moderna de la Universitat  Pompeu Fabra.

 A aquesta  conferència inaugural del curs 2014-15, hi van assistir els alumnes de 4t. D’ESO, 1r. I 2n. de batxillerat.

Joaquim Albareda va explicar en primer lloc els factors que justificaren que els catalans, en el context de la Guerra de Successió, una guerra que es pot considerar una primera guerra mundial, pels països que hi van estar implicats, van lluitar fins al final, amb una gran desigualtat de forces, per mantenir les seves llibertats i lleis pròpies.

Després va anar explicant el desenvolupament de la guerra fins arribar a  la caiguda de Barcelona  l’11 de setembre de 1714 i la situació de Catalunya amb el Decret de Nova Planta.

L’explicació va anar acompanyada d’algunes imatges il·lustratives, com mapes, retrats, objectes i gravats de l’època.

Durant aquests dies també, des de l’Àrea de Ciències Socials s’ha  muntat una petita exposició dels llibres que sobre el tema del 1714 hi ha a la Biblioteca del centre i dos murals  amb material, imatges, mapes i textos relatius a la commemoració del Tricentenari.


Comments