PÀGINA D'INICI‎ > ‎QUÈ FEM?‎ > ‎

ACTIVITATS DE CENTRE

HIP-HOP

Els dimecres de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 al pavelló de l' Institut ballem hip-hop.


XERRADES  SOBRE RECERCA


Dijous, 29 d'octubre el professor de la Universitat de Vic, Joan Carles Martori Cañas, ha fet una xerrada sobre recerca econòmica per tal d'orientar els alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat amb el seu treball de recerca. XERRADES  SOBRE RECERCA HISTÒRICA

Aquesta setmana, tant el dimarts dia 20 d’octubre pels alumnes de 1r de batxillerat com el dimecres 21 pels alumnes de 4t d’ESO, s’han fet unes xerrades sobre recerca històrica. Aquestes xerrades s’emmarquen en l’inici del  procés per fer el treball de recerca de batxillerat i pel projecte de recerca de 4t.

Les xerrades han anat a càrrec de  Pere Casas historiador i tècnic del Museu del Ter i autor de  diversos llibres i publicacions relacionades amb la història local del Voltreganès, del moviment obrer, etc.

En moltes d’aquestes recerques ha utilitzat la història oral i ha pogut explicar als alumnes com es fan les entrevistes, les fitxes de treball que s’utilitzen, com es documenten les fotografies, com cal utilitzar les fonts bibliogràfiques etc, eines totes elles necessàries per poder fer una bona recerca i que els alumnes poden aplicar si cal,  als seus propis treballs.


ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2015-2016
REUNIÓ DE PARES 

Dijous 1 d'octubre a les 18 h s'ha fet la reunió de pares al pavelló de l'institut. En Ramon Alabau, professor de llengües estrangeres i poeta, ha fet una xerrada introductòria de benvinguda de curs. Després els tutors individuals han acompanyat els pares respectius dels seus tutorats a l’aula corresponent. 


SORTIDA A SANT MARTÍ XIC
 
EL divendres 25 de setembre els alumnes de 1r d'ESO i els professors d'aquest curs vam anar a peu fins a Sant Martí Xic. Va ser una excursió molt divertida on ens vam conèixer una mica més tots plegats. Es van conèixer alumnes d'escoles diferents i els professors ja sabem a quins nois i noies els agraden els fòssils i les roques, a quins els agrada caminar i a quins xerrar. A mig camí l'institut ens va preparar coca amb xocolata.

Sant Martí XicACTE D'INAUGURACIÓ DEL CURS 

Aquest 18 de setembre hem inaugurat el curs 2015-2016. En Ramon Alabau, professor de llengües estrangeres i poeta, ha fet una presentació-conferència de títol “Conèixer el passat, vertebrar el present i somiar el futur”. Primer, abans del pati, l’ha feta per als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO; i després del pati, per als de 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat.

Ha estat una xerrada molt amena, on combinava reflexions amb exemples molt propers. Ha parlat als alumnes de distribuir el temps, de començar a clavar els colzes com més aviat millor (sobretot a 2n de batxillerat), de l’efecte mirall (parlar amb nosaltres mateixos i reconèixer els errors), de la relació amb els professors (cal buscar-los i demanar-los tots els dubtes perquè la seva feina és ajudar els alumnes), dels exàmens (que són com una “radiografia mèdica” i haurien de servir perquè tot el que hem fet malament no ho tornem a fer, i que és important preparar-se bé) i de la implicació dels pares (amb qui s’ha de compartir tot l’esforç que s’està fent). També els ha dit que a la llarga es veuen els coneixements adquirits i que la persona que té més recursos tard o d’hora té més possibilitats.

En Ramon Alabau ha valorat, d’altra banda, l’esperit de recerca que ens proposem per aquest 2015-2016.

Finalment ha parlat de la importància de llegir, i ha llegit tres poemes: “Elionor” de Miquel Martí Pol; “La vaca cega” de Joan Maragall i “Cuerpo presente” de Llanto por Ignacio Sánchez Mejías de Federico García Lorca. Als del segon grup, en comptes de la “Vaca cega” els ha llegit “Cambra de la tardor” de Gabriel Ferrater.

Després dels aplaudiments ha dit: “Tant de bo que els vostres somnis es puguin complir."SETMANA COMPETENCIAL

La setmana del 23 al 27 de març els nostres alumnes d' ESO van explicar als seus companys una competència personal. L'activitat, a partir d'un guió, es va presentar oralment amb un suport audiovisual. Ja podeu veure les fotografies.
 

Activitats competencials 1rC

  

Activitats Competencials 2nA

  

Activitats Competencials 2nB

 
 

Activitats Competencials 3rA

  

Activitats Competencials 3rC